Off road -kilpailut

Off road kilpailuista tärkein kilpailu on Eurotrial-tapahtuma, joka on erittäin suosittu kilpailu keräten sekä yleisöä että kilpailijoita eri Euroopan maista ja mukana on usein myös Venäjä. Kilpailu on kaksipäiväinen ja tapahtuma järjestetään eri Euroopan maissa vuoron perään.

Off road trial -kilpailuja on ajettu noin 20 vuotta Suomessa AKK:n alaisuudessa ja lajista löytyy viisi eri ryhmää, kuten standard, prototype, modified, sekä standard/harraste, joka on suunniteltu tutustumistarkoituksessa lajiin. Tässä luokassa Off road trialia pääsee ajamaan autoon tehtävin pienin muutoksin tai virallisiin kilpailuihin sopimattomilla off road -autoilla.

Suomalainen kuljettajapari voitti vuoden 2014 Eurotrialin mestaruuden ja lisäksi he voittivat Promofield-luokan, sekä Suomen mestaruuden. Off road -kilpailuihin kuuluu myös Autotrial, joka on nelivetomaastureilla suoritettavaa tarkkuusajoa vaihtelevassa ja erittäin haasteellisessa maastossa.

Muita kilpailuja ovat Nordic Formula Offroad Cup, joka sisältää kahdeksan osakilpailua ja osallistujina ovat Pohjoismaat. Suomessa tunnetuin kilpailupaikkakunta juuri tälle kilpailulle on Kangasala. World Formula Offroad Cup järjestetään vuosittain ja osakilpailuja on kuusi. Myös Islanti osallistuu tähän kilpailuun ja muitakin kiinnostuneita on alkanut huomioida tätä kilpailua. Formula Offroad NEZ Cup kilpailtiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja kilpailuun osallistuvat Pohjoismaat. Pohjoismaat vuorottelevat kilpailun isännyydestä. Lapland Trophy off-road on vuosittain järjestettävä tapahtuma Raajärvellä. Tapahtuma kestää viisi päivää ja osallistujia löytyy liki sata. Raajärven luonto on järjestänyt kilpailijoille kivenlohkareita, louhikkoja ja muuta haastavaa matkan varrelle. Pohjois-Suomen Off road -yhdistys järjestää tapahtuman ja suosio on säilynyt ennallaan, sillä tänä vuonna kilpailu järjestettiin jo 11. kerran. Formula Off road NEZ 2015 -kilpailut järjestetään Norjan Skienissä 5/9-6/9.2015.

Finland off road on kilpailu, joka on järjestetty viimeksi vuonna 2013, joten tästä kilpailusta ei ole mitään uutisia tai lisätietoja juuri tällä hetkellä.